Modern Lifestyle

Moderne dans lijkt inmiddels een verwarrende verzamelnaam en vaag begrip geworden. Mensen denken vooral aan zweverige, gevoelige dans waarmee je lekker los beweegt. Maar deze beschrijving is allesbehalve compleet. Moderne dans is aan het begin van de 20e eeuw ontstaan; een zeer roerige tijd waarin vele politieke en sociale veranderingen zich afspeelden, filosofen met nieuwe inzichten kwamen en mensen tegen de gevestigde orde protesteerden. Moderne dans kwam op als afzetting tegen het klassieke ballet. Zo stond klassiek ballet voor perfectie en onmenselijke schoonheid. Moderne dans grondleggers als Martha Graham, Isadora Duncan en vele anderen zochten een manier om meer persoonlijke expressie in beweging te tonen. Om hun visie op de maatschappij en hun persoonlijke verhouding hiertoe te kunnen uiten. En zo geschiedde.

In een dans de reactie op de wereld van nu
Moderne dans gaat over het vertalen van maatschappelijke problemen en hedendaagse situaties. Moderne dans choreografen geven in hun dans een reactie op de wereld van nu. Dit is terug te zien in werken van bekende choreografen als Pina Bausch, William Forsythe, Merce Cunningham, Jiri Kylian, Crystal Pite en Ohad Naharin.

Ontwikkeling en groei
Touchée College gaat over ontwikkeling en groei, dit gaat altijd samen met de omgeving waarin we ons bevinden. Hier moeten we het immers mee doen en wij als mensen maken keuzes die invloed hebben op onze omgeving. Tegelijkertijd laten wij ons ook beïnvloeden door onze huidige maatschappij. Deze wisselwerking is onontkoombaar en soms moeilijk te vatten. Bij de Modern College zoeken we de ruimte en de bewegingen om verlangens, gedachten of soms ook innerlijke strijd een plek te geven. Een plek op de vloer, op het podium, maar vooral ook; in jezelf. Deze vertaalslag helpt om inzicht te krijgen in wat jou beweegt, letterlijk en in alles. Modern College is de plek om je eigen ruimte te verkennen en de verbinding aan te gaan met die van een ander.

De perfectie kunnen zien in de non-perfectie
Bij Modern Lifestyle zijn we blij als de dansers de perfectie kunnen zien in de non-perfectie. Het vermogen om eigen levenservaring om te kunnen zetten in kunst. De dans wordt gebruikt als tool om te kunnen uiten. Je levenservaring tot kunst omzetten. De knowledge over de moderne dansvorm en aandacht en focus op techniek

Touchee_MODERNlogo-01.png